Het is belangrijk dat een kind sport: niet alleen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid, maar ook voor de sociale ontwikkeling. Door te sporten leer je samen te werken, discipline en doorzettingsvermogen.

Sporten is moeilijk als er geen sportclubs zijn, laat staan dat je ouders geld hebben om een lidmaatschap te betalen. Sporten is lastig wanneer je woont in een buurt zonder sportvelden of speelplaatsen, waar de straten niet geasfalteerd zijn en stoepen ontbreken. Sporten is gevaarlijk wanneer je woont in een straat waar het verkeer langs raast en er veel geweld op straat plaatsvindt. Dit is de realiteit voor veel kinderen in Alvorada. Om die reden besteden we binnen het Centrum veel aandacht aan sport. Alle kinderen krijgen één uur per week sport van een sportleerkracht, één uur capoeira en één uur vrij-te kiezen sport. Tijdens dit laatste uur worden verschillende sporten aangeboden zoals basketbal, volleybal en tafeltennis. De lessen tafeltennis worden door Mark verzorgd.

Voor deze lessen is geld nodig en wat is er mooier dan dit geld op een sportieve manier te verzamelen?

Onder de noemer SPORT4SOL doen mensen in heel de wereld mee aan sportieve evenementen. Voor deze deelname laten ze zich sponsoren en de opbrengst gaat naar SOLidariedade.

sport4sol_2

SPORT4SOL acties – afgerond:

  • Roger Ekkerink liep op zaterdag 20 juni de 37 km Zugspitz Trail in Duitsland en haalde daarmee 550 euro op voor SOLidariedade! Dank aan alle donateurs!
  • Mark Fijen en Anouk Cleven liepen op zondag 14 juni de halve marathon in Porto Alegre, Brazilië.
  • Jo Verkuijlen en Jack Koolen liepen op zaterdag 4 april de 80 km Kennedy-Mars uit. Jack finishte als 4de wedstrijdloper! Samen haalden zij 680 euro op voor SOLidariedade. Dank aan alle donateurs, het wisselgeldpotje van Bloem & Meer uit Nieuwstadt en de petjes van Company Collections uit Nieuwstadt!

Ga ook jij een sportieve uitdaging aan? Laat het ons weten via stichtingsolidariedade@gmail.com.