Mark Fijen en Anouk Cleven hebben op 26 juni 2012 Stichting SOLidariedade opgericht in Nederland.

a en m 1

Anouk en Mark

profiel fotoAnouk Cleven (1973) is afgestudeerd in de Klinische psychologie aan de Universiteit van Nijmegen. Ze startte als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg en het (speciaal) onderwijs. Na enkele jaren werd ze benaderd voor een beleidsfunctie binnen een internationale religieuze organisatie. Tijdens deze baan groeide haar interesse en motivatie voor ontwikkelingswerk. Anouk was lid van de Goede Doelen commissie en bezocht in die hoedanigheid verschillende ontwikkelingsprojecten in Roemenië, Mexico, Guatemala en Brazilië. Begin 2009 verhuisde Anouk samen met haar man, Mark Fijen, naar Indonesië om daar te gaan werken als professioneel vrijwilliger voor de internationale ontwikkelingsorganisatie VSO (Voluntary Services Overseas). In 2009/2010 werkte zij op het eiland Flores als management adviseur voor verschillende lokale organisaties. Begin 2011 verhuisde ze naar Makassar op het eiland Zuid-Sulawesi in Indonesië om daar een jaar lang als fondsenwerver voor verschillende gehandicaptenorganisaties aan de slag te gaan. In haar vrije tijd leest, schrijft en kookt Anouk graag en in Brazilië doet ze mee aan volkssport nummer één: hardlopen.

Anouk is algemeen directeur van SOLidariedade. In die hoedanigheid is zij verantwoordelijk voor de administratie, communicatie, PR, netwerkbeheer en het werven van fondsen, sponsors en donateurs voor de stichting.

Mark Fijen (1972) is afgestudeerd als bedrijfskundig ingenieur aan de Technische universiteit Eindhoven. Hij heeft meer dan tien jaar werkervaring in de internationale, commerciële sector op het gebied van logistiek, transport en management. Nadat hij meerdere jaren in het bedrijfsleven had gewerkt was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging in zijn carrière.  Begin 2009 is hij samen met zijn vrouw, Anouk Cleven, als professioneel vrijwilliger gaan werken en wonen in Indonesië. Mark werkte in 2009/2010 als management adviseur voor de internationale organisatie VSO (Voluntary Services Overseas). In deze positie was hij werkzaam voor een regionaal ziekenhuis op het eiland Flores. Hij gaf daar o.a. (computer) trainingen en adviseerde het management. Onder zijn leiding werd er een nieuw, digitaal systeem voor medicijndistributie ontwikkeld en geïmplementeerd.  In Flores heeft Mark ook de aanleg van een drinkwatersysteem gecoördineerd. Begin 2011  is hij verhuisd naar Makassar, waar hij een jaar als managementadviseur voor een belangenorganisatie van blinde mensen heeft gewerkt. Hij begeleidde de organisatie o.a. op het gebied van management, financiën en computerkennis.

Mark is adjunct-directeur van het Centro Franciscano in Alvorada, Brazilië. Hij is één dag per week in dienst van SOLidariedade en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de programma ontwikkeling, het website onderhoud, visum zaken en de financiën.