Esporte para Todos – Sport voor Allen

FotometKaart_LRIn augustus vonden in Rio de Janeiro de Olympische Spelen plaats, een internationale bijeenkomst waar sport centraal staat. Iedereen weet dat sporten belangrijk is voor je gezondheid. Iedereen weet dat sporten belangrijk is voor de fysieke ontwikkeling van kinderen, maar misschien nog wel meer voor hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Tijdens het sporten uiten kinderen hun frustraties, leren ze omgaan met spelregels, met winst en verlies, leren ze samenwerken met anderen en verstandig omgaan met materiaal. Vaardigheden die hen leren op een gezonde manier met anderen om te gaan en vaardigheden waar ze straks in hun werkzame leven profijt van hebben.

Voor de kinderen in Alvorada is sporten niet vanzelfsprekend; er zijn geen sportvelden of speelplaatsen, wegen zijn niet geasfalteerd, het verkeer levensgevaarlijk en ouders hebben geen geld voor een bal, skateboard of tennisracket, laat staan budget om lid te worden van een sportclub.

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen kunnen sporten en daarom organiseert SOLidariedade in 2016 de actie  ‘Esporte para todos – Sport voor Allen’ voor de kinderen van het Centro Franciscano in Alvorada. Met uw donatie kunnen we de kinderen niet alleen extra sportlessen aanbieden, maar ze ook laten kennismaken met nieuwe sporten zoals badminton, atletiek, boksen, tennis, baseball, tafeltennis, american football en hockey.

Doet u ook mee?
U kunt zelf kiezen welk uur sport u doneert t.w.v. €12,50.
IBAN NL66RABO0356202364