De Schijf van Vijf

Op 26 juni 2017 bestond SOLidariedade vijf jaar. Ten behoeve hiervan organiseerden we de sponsoractie ‘De Schijf van Vijf’ om de kwaliteit van de voeding voor de kinderen in het Centro te verbeteren. We wilden met deze actie graag twee dingen financieren: een jaar lang wekelijks de kinderen een stuk fruit aanbieden en de realisering van een fruit en groentetuin in het Centro.

De actie bracht bijna €2.000,- op!
Dank aan alle gezonde donaties!

Logo Schijf van Vijf

Dank aan Wout Paulussen voor het ontwerp.

 

Volta as aulas
In Brazilië heb je privé en staatsscholen. Alle kinderen van het Centro gaan naar een gratis staatsschool. Gratis onderwijs is een basisrecht van kinderen, goed onderwijs zou dat ook moeten zijn, maar dat is helaas niet de realiteit. Hoewel de toegang tot de staatsscholen gratis is, moet voor alle andere dingen betaald worden. Voor elke kopie, elk potlood en elk blaadje van school dat een kind gebruikt, krijgen de ouders een rekening. Als de ouders niet kunnen betalen, krijgen de kinderen geen kopie, geen potlood en geen blaadje. Om alle kinderen dit jaar een goede start van het schooljaar te geven hebben we het project ‘Volta às aulas – Terug naar school’ geïntroduceerd.

Dankzij de financiële steun van een Nederlands vermogensfonds hebben we alle kinderen een basispakket aan schoolmateriaal kunnen schenken; schrijfpotloden, gum, pennen, slijper, lijm, een groot schrift en een etui.
De kinderen (en vooral hun ouders) waren er enorm blij mee! Een grote zorg minder.

SOL diner Maastricht 2017
Voor de derde keer vond in januari het SOL Benefietdiner in restaurant ‘De Bonnefooi ‘ in Maastricht plaats.
Leerlingen van het VMBO St. Maartenscollege hadden voor de 50 gasten een heerlijk viergangendiner, met Braziliaans tintje, bereid. Leerlingen van het Porta Mosana College verzorgden live de muzikale begeleiding van de avond.

Grote dank aan iedereen die dit succesvolle evenement mogelijk heeft gemaakt; Marjo & Piet, Ine, Walter, Jacco, Leon & Gertie, Jill en Marjan en natuurlijk alle gasten die aanwezig waren!