2017

De Schijf van Vijf
Op 26 juni 2017 bestond SOLidariedade vijf jaar. Ten behoeve hiervan organiseerden we de sponsoractie ‘De Schijf van Vijf’ om de kwaliteit van de voeding voor de kinderen in het Centro te verbeteren. We wilden met deze actie graag twee dingen financieren: een jaar lang wekelijks de kinderen een stuk fruit aanbieden en de realisering van een fruit en groentetuin in het Centro.

De actie bracht bijna €2.000,- op!
Dank aan alle gezonde donaties!

Logo Schijf van Vijf

Dank aan Wout Paulussen voor het ontwerp.

 

Volta as aulas
In Brazilië heb je privé en staatsscholen. Alle kinderen van het Centro gaan naar een gratis staatsschool. Gratis onderwijs is een basisrecht van kinderen, goed onderwijs zou dat ook moeten zijn, maar dat is helaas niet de realiteit. Hoewel de toegang tot de staatsscholen gratis is, moet voor alle andere dingen betaald worden. Voor elke kopie, elk potlood en elk blaadje van school dat een kind gebruikt, krijgen de ouders een rekening. Als de ouders niet kunnen betalen, krijgen de kinderen geen kopie, geen potlood en geen blaadje. Om alle kinderen dit jaar een goede start van het schooljaar te geven hebben we het project ‘Volta às aulas – Terug naar school’ geïntroduceerd.

Dankzij de financiële steun van een Nederlands vermogensfonds hebben we alle kinderen een basispakket aan schoolmateriaal kunnen schenken; schrijfpotloden, gum, pennen, slijper, lijm, een groot schrift en een etui.
De kinderen (en vooral hun ouders) waren er enorm blij mee! Een grote zorg minder.

SOL diner Maastricht
Voor de derde keer vond in januari het SOL Benefietdiner in restaurant ‘De Bonnefooi ‘ in Maastricht plaats.
Leerlingen van het VMBO St. Maartenscollege hadden voor de 50 gasten een heerlijk viergangendiner, met Braziliaans tintje, bereid. Leerlingen van het Porta Mosana College verzorgden live de muzikale begeleiding van de avond.

Grote dank aan iedereen die dit succesvolle evenement mogelijk heeft gemaakt; Marjo & Piet, Ine, Walter, Jacco, Leon & Gertie, Jill en Marjan en natuurlijk alle gasten die aanwezig waren!

 

2016

Ladies Night Moordrecht
Op dinsdag 26 januari organiseerde onze Nederlandse-Braziliaanse vriendin Gabrielle van Meeteren-Kraan een Ladies Night in Moordrecht, dit was mogelijk dankzij de gastvrijheid van Loes en Adriaan van Meeteren.

De gasten hebben genoten van de Braziliaanse hapjes, gemaakt door Mark van Buren en gesponsord door Peter en Kerzia Hogedoorn van Eetcafe ‘t Centrum in Bergambacht. Voor iedereen was er een heerlijk glaasje bubbels, dankzij sponsoring door Nicolet Keetelaar& Nancy Schonhage van Bubbels2njoy. De dames hebben kennis kunnen maken met de producten van CareforJoy, dankzij deskundige uitleg door Sairah Struik. En last but not least; een super swingende dansworkshop door Manouskha Vanessa Bachoe & Cecilia Lopes van Dansschool Shine with your Soul uit Rotterdam!

Met een geweldige opbrengst van €700,-. Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!

Ladies Night Thull
Vrijdag 22 januari organiseerde onze voorzitter Godelieve Lenoir een
 gezellige en leerzame Ladies Night ten behoeve van SOLidariedade in Thull. Met grote dank aan de workshopgevers voor hun deelname en sponsoring: Jacqueline Misset met een workshop mozaïeken (www.MozaiekMisset.nl), Janneke Giesen met de workshop haken met plastic tassen, Jose Lichteveld met de workshop koken en de heerlijke hapjes die we daarna mochten proeven, Gertie Peters met haar workshop gezichtsanalyse en de leuke goodiebags die iedereen van haar kreeg.

En natuurlijk dank aan de aanwezige dames die samen €550,- aan SOLidariedade gedoneerd hebben!

Lach workshop Tilburg
Jenny van Opdorp en Jacomijn Kuijpers organiseerden op zondag 17 januari een lachworkshop in het kader van hun ‘Samen 90 verjaardag’. Een goed begin van het nieuwe jaar, kennismaking met vele nieuwe mensen en een hele mooie geste van Jenny en Jacomijn: in plaats van cadeaus vroegen zij hun gasten om een donatie voor SOLidariedade.

SOLidariedade ontving €534,- van de aanwezige gasten!
Dank aan Jenny, Jacomijn – Renske en Elena voor het bakken van de Braziliaanse cupcakes.

Brazilian Ladies Night Horn
Donderdag 7 januari 2015 vond bij Monique Huntjens in Horn een Brazilian Ladies Night plaats: een avond voor en door vrouwen georganiseerd. De 20 gasten konden kiezen tussen drie workshops: kleurenanalyse door Astrid Herren van SOS Sense of Styling, mozaïeken door Mien Vinken en haar styling door Astrid Maassen en Kim Smeijsters. Het was een geslaagde avond met veel gezelligheid, nieuwe en oude bekenden, heerlijke hapjes en drankjes en ook nog aandacht voor SOLidariedade!

Dank aan Monique Huntjens gastvrijheid, dank aan Sien Boonen voor de organisatie, dank aan de workshop-gevers die dit allen belangeloos hebben gedaan en dank aan de aanwezige dames.
Samen hebben zij €450,- gedoneerd aan SOLidariedade.

SOL benefietdiner Maastricht
Op woensdag 6 januari 2016 vond voor de tweede keer het SOL benefietdiner plaats in restaurant de Bonnefooi in Maastricht. Met 50 gasten, een heerlijk vier-gangen diner dat voorbereid en geserveerd werd door de leerlingen van het VMBO St. Maartenscollege en sfeervolle, muzikale optredens van de leerlingen van het Porta Mosana College was het een zeer geslaagde avond. Voor herhaling vatbaar!

Dank aan Marjo Vankan en Piet Zeegers, medewerkers en leerlingen van het St. Maartenscollege en het Porta Mosana College, Loek, Jill, Gertie en Leon voor het meehelpen.
Dank aan alle gasten die samen €1.350,- hebben gedoneerd aan SOLidariedade!